Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Hruškový koláč - obrácený
Autor: neznámý
Datum přidání 06.09.2010
Druh receptu Svačina, Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 90 min
Počet porcí: 8 ks
Přibližná cena: 50 Kč
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 4 hrušky (oloupané a bez jadřinců)
  • 2 lžíce vody
  • 100 g hladké špaldové mouky
  • 100 g pšeničné hladké celozrnné mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 70 g hnědého cukru
  • 4 lžíce mléka
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžičky mleté skořice
  • 2 ušlehané bílky
  • trochu másla
  • hnědého cukru a sekaných ořechů na vysypání formy

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 4,86 g 42,14 g 6,26 g 1 009,60 kJ (241 kcal)
celkově 38,85 g 337,10 g 50,06 g 8 076,80 kJ (1929 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Dortovou formu vyložíme pečicím papírem. Dno potřeme vrstvou másla, posypeme hnědým cukrem a hrstkou sekaných ořechů. 1 hrušku rozmixujeme se 2 lžícemi vody na kaši a přelijeme do mísy. Mouky s práškem do pečiva prosejeme na hruškovou kaši, přidáme cukr, mléko, med, skořici a vařečkou či rukama promícháme. Další 2 hrušky nakrájíme na kostičky a přidáme do těsta, zlehka dále vmícháme i ušlehané bílky. Poslední hrušku nakrájíme na slabé plátky a vyložíme jí dno dortové formy. Navrch nalijeme těsto a dáme péct do vyhřáté trouby na 150 °C asi na 1 hodinu. Hotový koláč necháme asi 10 min zchladnout ve formě. Potom opatrně vyklopíme, necháme zcela vychladnout a podáváme.

Tipy na vylepšení

Výborný je ještě vlahý s kopečkem bílého jogurtu, zakysané smetany nebo vanilkové zmrzliny.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

jt.75 | 26.05.2014 - 16:53
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

vyzkoušela jsem a je opravdu moc dobrý.Doporučuji s bílým jogurtem, který tomu dodá něco vyjímečného. Děkuji za recept, určitě upeču znovu. říkám si jaká by byla kombinace hrušek a rebarbory ?

Dita | 6.09.2010 - 21:32
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

To musí být dobrota. Jsem velkej pekař a určitě vyzkouším.

Milada | 6.09.2010 - 21:32
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Vyzkoušela jsem, je to výborné. Měla jsem jen 2 hrušky, nahradila jsem jablky, je to také dobré.

len.hrbacova@ | 6.09.2010 - 21:32
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Výborný, pekla jsem několikrát! S jogurtem ještě větší lahoda, doporučuju!!!

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty