Autor: | neznámý |
Datum přidání | 04.11.2012 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 20 min |
Počet porcí: | 5 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Zeleninový vývar Brodo vegetale
Nasekaná čerstvá zelenina s hustou konzistencí.
Zeleninový vývar
Čirý zeleninový vývar. Sterilováno.
Zeleninový vývar pálivý
Čirý zeleninový vývar. Sterilováno.
Čočka červená půlená
Loupaná
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 6,39 g | 23,16 g | 1,26 g | 538,53 kJ (129 kcal) |
celkově | 31,93 g | 115,80 g | 6,29 g | 2 692,63 kJ (643 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Očištěnou mrkev a petržel nastrouháme na hrubém struhadle. Krátce osmahneme na másle. Mezitím si oškrabeme brambory a nakrájíme na drobné kostičky. Vhodíme je do hrnce k osmahnuté zelenině a zalijeme zeleninovým vývarem. Dále přidáme opranou čočku, kmín a sůl. Zhruba po 8 minutách přidáme krupičku a společně povaříme do změknutí. Ke konci přidáme petrželku.
Polévka byla moc dobrá, jen jsem to trošku spletla a dala tam kmín celý a o něco trochu víc, než mělo být. Příště možná přidám ještě více druhů zeleniny a více krupičky, za mě skvělá polévka.
Přidat komentář