Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Jablečno-makoví šneci
Autor: neznámý
Datum přidání 18.09.2010
Druh receptu Snídaně, Svačina, Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 45 min
Počet porcí: 8 ks
Přibližná cena: 60 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

TĚSTO: 

  • 450 g hladké mouky
  • 200 g tvarohu
  • 70 g cukru krupice + 1 vanilkový cukr
  • 8 lžic oleje
  • 6 lžic mléka
  • 1 vejce
  • 1 prášek do pečiva (nebo prášek do perníku)špetka soli

 

NÁPLŇ: 

  • 1/2 kg jablek
  • 100 ml vody
  • 150 g mletého máku
  • 75 g rozinek
  • mletá skořice
  • 2 lžíce medu
  • 1 vejce
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • cukr dle potřeby

 

RUMOVÁ POLEVA: 

 

  • 100 g moučkového cukru 
  • 6 lžic rumu

 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 16,79 g 89,00 g 22,55 g 2 591,55 kJ (619 kcal)
celkově 134,32 g 712,02 g 180,37 g 20 732,38 kJ (4952 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Oloupaná jablka nakrájíme na kostičky, poprášíme skořicí, zalijeme vodou a dusíme do poloměkka. Poté vyjmeme z tekutiny a necháme zchladnout.Mletý mák vsypeme do tekutiny z jablek (dle potřeby přilijeme vodu nebo mléko), přivedeme k varu a odstavíme. Přidáme med, rozinky, vejce, citronovou šťávu (dle chuti cukr) a necháme zchladnout.Mouku s práškem do pečiva (nebo do perníku) prosejeme a postupně přidáme ostatní ingredience a zpracujeme v hladké nelepivé těsto. Na vále rozválíme do obdélníku, potřeme makovou náplní, navrch poklademe jablka a od delší strany svineme. Ostrým nožem krájíme asi 2 cm široká kolečka a klademe na plech vyložený pečicím papírem.Šneky pečeme v předem vyhřáté troubě na 200°C asi 20 min. Během pečení si smícháme moučkový cukr s rumem a ihned po vyjmutí ještě horké šneky potřeme.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty