Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Jablíčkový nákyp
Autor: eoon@
Datum přidání 16.10.2011
Druh receptu Oběd, Snídaně, Svačina, Večeře, Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 8 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

Na náplň: 

  • 350 g tvarohu
  • 1 vanilkový cukr
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • 2 vejce
  • 350 g jablek 
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 60 g mletých vlašských oříšků
  • 150 ml mléka
  • 1 vejce 
  • 1 balení tmavého toastového chleba
  • kukuřičnou strouhanku na formu
  • 75 g BIO másla
  • 35 g mletých oříšků 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 18,31 g 54,53 g 23,77 g 2 069,18 kJ (494 kcal)
celkově 146,49 g 436,25 g 190,19 g 16 553,40 kJ (3954 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Tvaroh a vajíčka si společně promícháme a přidáme hnědý a vanilkový cukr. Jablka si oškrábeme, vykrojíme jádřince a nastrouháme nebo alespoň nakrájíme na kousky. V misce promícháme jablka s vanilkovým cukrem a nadrcenými vlašskými (či jinými) oříšky. Potom si mléko s vajíčkem společně rozšleháme. Z chleba okrájíme kůrku a necháme ho namočit v této směsi. Mezitím si formu vymažeme a vysypeme strouhankou. Namočený chléb rozložíme na dno formy, navrstvíme tvarohovou směs, rozložíme nastrouhaná jablíčka a zase navrstvíme plátky chleba. Směs a jablíčka takto pravidelně střídáme do vrstev. Navrch vyskládáme plátky másla a formu vložíme do rozehřáté trouby na 180 stupňů. Pečeme cca 15 minut, potom si formu vytáhneme, nasypeme ještě směs s rozdrcenými oříšky a dáme znovu do trouby zhruba na dalších 40 minut. Když povrch zezlátně a vytvoří se pěkně křupavá krustička, vypneme a necháme dojít.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Pavlouš | 16.10.2011 - 16:26
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Zdravější forma žemlovky, jen oříšky jsem nemixovala, ale jen rozklepala v sáčku paličkou na maso, aby tam byly větší kousky.

karča | 16.10.2011 - 16:26

Měla jsem chuť na sladký oběd a jelikož žemlovku moc nemusím, zkusila jsem tohle a byla mile překvapena. Jen těch jablek a oříšků jsem namixovala víc, aby to vyšlo i na o vrchní posypání. Ten povrch jsem posypala ještě plátky mandlí (lupínky).

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty