Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Jogurtová pizza
Autor: neznámý
Datum přidání 01.01.2014
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 50 min
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

Těsto:
  • 250 g bílého jogurtu (2 kelímky)
  • 2 hrníčky špaldové mouky celozrnné
  • 1 hrníček ovesných vloček
  • 1 ks kypřícího prášku do pečiva
  • 1 ks vajíčka
  • 1 lžička himalájské soli
 
Posypová vrstva:
  • 300 g kečupu
  • 150 g nastrouhaného sýra (bez barviva E160b)
  • 100 g kukuřice
  • 1 ks rajčete
  • 1 ks papriky
  • 1 lžička sušené bazalky

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 80,52 g 363,47 g 47,18 g 8 941,14 kJ (2135 kcal)
celkově 161,04 g 726,95 g 94,35 g 17 882,28 kJ (4271 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Ze všech surovin vypracujeme tužší těsto, které vyválíme na silnější placku a vložíme na pečícím papírem vyložený plech. Pizzové těsto potřeme kečupem, posypeme kukuřicí, na plátky pokrájeným rajčetem a paprikou. Na závěr posypeme bazalkou a sýrem. Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů přibližně 30-35 minut. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

sharunka03 | 14.05.2017 - 19:01
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Pizza byla moc dobrá :-)

Jíťa | 27.06.2010 - 15:20
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

zkoušela sem a pizza byla vyborna :-) ale dělalo mi trochu problem těsto protože většinou se normalní těsto tak dlouho péct nemusí, takze se mi trochu připálila posypová vrstva, proto bych radila těsto nachviličku předpect a pak až dat posypovou vrstvu a pak dopect.

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty