Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Kapustová bábovka
Autor: neznámý
Datum přidání 18.08.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
35 min
Doba vaření: 50 min
Počet porcí: 5 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena: nehodnoceno
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 8 ks cca listů kapusty
  • 1 hrníček rýže
  • 40g uzeného tempehu
  • 1 trs kudrnaté petrželky
  • 1 mrkev
  • 1 vejce
  • 1/2 lžičky medvědího česneku
  • 5 ks hřebíčku
  • sůl

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Propranou rýži uvaříme s hřebíčkem podle návodu na obalu. Kapustové listy spaříme horkou vodou a krátce povaříme pod pokličkou dokud nám neslehnou. Zároveň s kapustou uvaříme i mrkev, tu vyndáme z hrnce o něco déle. Mrkev však uvaříme pouze do poloměkka. Do misky si nasekáme petrželku, tempeh, přidáme medvědí česnek a uvařenou rýži ze které jsme vyndali hřebíčky. Dále pokrájíme mrkev a vmícháme vejce. Lehce osolíme. Formu na bábovku vyložíme listy kapusty (5ks by mělo stačit). Pokud se listy příliš kroutí nařízneme je nožem. Zbylé listy pokrájíme na drobno a vmícháme do rýže. Směs přesypeme do formy a pomocí lžíce rozprostřeme. Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů asi 30 minut.Podáváme například s bramborovou kaší

Tipy na vylepšení

Kdo chce může ke konci posypat ještě sýrem. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Monika | 18.08.2012 - 13:06

výborné jídlo :) na můj vkus jsem akorát použila asi dvakrat tolik tempehu a vice vajíčka a stačí úplně bez přílohy...

Nejnovější články

Začne dětem ve školních jídelnách více chutnat?

V rámci pořadu Střepiny na TV Nova proběhla reportáž o nově připravovaných…

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

Další zajímavé recepty