Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Kuřecí stehno s pohankovou nádivkou
Autor: neznámý
Datum přidání 09.06.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
20 min
Doba vaření: 110 min
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 2 kuřecí stehna
  • 2 lžičky koření podle chuti
  • 2 lžičky olivového oleje

Nádivka:

  • 200g pohanky
  • 1 vejce (nejlépe domácí)
  • 4 stroužky českého česneku
  • 1 cibule
  • 2 lžičky majoránky
  • 1 lžička oregana
  • 1 lžička másla
  • 1 lžíce kukuřičné mouky
  • sůl

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 22,06 g 5,64 g 21,80 g 1 303,84 kJ (311 kcal)
celkově 44,12 g 11,29 g 43,60 g 2 607,68 kJ (623 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Kuřecí stehna opláchneme, potřeme olivovým olejem, aby lépe koření přilnulo k masu. Jestliže ve zvoleném koření není sůl, ještě lehce osolíme. Stehna přendáme do pekáčku, podlijeme vodou zhruba do výšky 1 cm, přiklopíme víkem a pečeme na mřížce v předehřáté troubě na 180 stupňů. Během pečení párkrát poléváme a hlídáme, aby se voda nevypařila. Podle potřeby případně doléváme. Jakmile je maso měkké, pečeme už nepřikryté. Uvařenou pohanku smícháme s cibulkou, kterou jsme orestovali na másle. Přidáme prolisovaný česnek, majoránku, oregáno, osolíme a důkladně promícháme i s vajíčkem. Směs rozprostřeme na máslem vymazanou a kukuřičnou moukou vysypanou zapékací misku. Přidáme ke kuřeti do spodní části trouby zhruba půl hodiny před dopečením kuřete. Nemusíme se bát, že by se pohanka takto neupekla. 

Příběh receptu

Recept vypadá velmi složitě a hlavně pracně. Ve skutečnosti to tak, ale není.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

kattusskka | 5.07.2015 - 13:21
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

super :)

Dita | 9.06.2011 - 12:57
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Moc dobré, jen se to dá do trouby a už se jen čeká.

betka | 9.06.2011 - 12:57
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Velice chutná úprava pohanky.

Nejnovější články

Jak ochránit drůbež proti ptačí chřipce?

Francie plánuje na podzim vakcinaci 60 milionů kachen proti ptačí chřipce. Chce…

Zmrzlináři chtějí šetřit a oteplovat zmrzliny.

Začíná se nám blížit léto. Slibují nám opravdu vysoké teploty, tak v rámci…

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Další zajímavé recepty