Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Kynuté jogurtové knedlíky
Autor: Viťa
Datum přidání 09.03.2013
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: 10 min
Počet porcí: 5 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 150 g bílého jogurtu
  • 200 ml mléka
  • 1 vejce
  • 1/2 lžičky soli
  • 400 g hrubě mleté špaldové mouky
  • 200 g jemně mleté špaldové mouky
  • 1/2 čerstvého droždí
  • 1/2 prášku do pečiva bez fosfátu
  • 2 lžičky třtinového cukru
  • ovoce

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Smícháme suroviny na těsto a necháme vykynout. Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučené pracovní ploše a propracované těsto rozkrojíme asi na 12 kusů.Prsty těsto roztáhneme a naplníme čerstvým nebo mraženým ovocem. Zabalíme a necháme ještě asi 15 minut ještě kynout.Vykynuté knedlíky dáme do vroucí osolené vody a vaříme asi 6 minut pod pokličkou a 3 minuty ještě bez pokličky.Hned po vytažení knedlíky propíchneme. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty