Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Lehký brokolicový koláč
Autor: lanvin
Datum přidání 26.09.2010
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 180 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: 55 Kč
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 menší borkolice uvařená v osolené vodě
  • 1 sklenička krupice
  • 1 sklenička kefíru nebo bílého jogurtu
  • 2 lžičky jemné hořčice
  • 1 lžička Dijon hořčice
  • 2 lžíce nasekané pažitky
  • 1 vejce
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • špetka soli a pepře

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 14,74 g 52,92 g 4,77 g 1 243,05 kJ (297 kcal)
celkově 58,96 g 211,68 g 19,07 g 4 972,19 kJ (1188 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Krupici rozmícháme s kefírem, přidáme vejce a hořčici. Promícháme a necháme stát asi 2 hodiny. Pak přidáme prášek do pečiva, sůl, pepř, pažitku a promícháme. Vlijeme do menší, vymazané formy. Do těsta vkládáme malé růžičky brokolice. Pečeme v troubě na 170°C zhruba 25-30 minut.  Ne déle - těsto by pak bylo vysušené a gumové. Koláč je nejlepší teplý.

Tipy na vylepšení

Koláč je možné později ohřát na pánvičce, získá tak křupavou kůrku.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

pajulka | 12.03.2015 - 14:29
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Vynikající oběd (i večeře) - přidala jsem ještě žampiony s cibulkou a česnekem osmahnuté na olivovém oleji, sušená rajčátka a provensálské koření. A naopak hořčici jsem úplně vypustila a musím uznat - skvostné! :-) I po vychladnutí! :-) Díky za tip!

barathovakristyn | 8.01.2015 - 17:29
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

celkem dobré, může se do toho přidat spousta ingrediencí, cibulka, česnek, salám atd.. Akorát se mi nepovedlo to že mi to nenakypělo.

Milada | 26.09.2010 - 18:50
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Když potřebuji nějaký tip k přípravě jídla, vždy si na Vašem Webu něco najdu. Dnes tento brokolicový nákyp. Bylo doma i trochu čerstvých hub, tak jsem to vylepšila. Nemusela již být ale hořčice. jinak výborné.

KokosxD | 26.09.2010 - 18:50
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Nejnovější články

Jak ochránit drůbež proti ptačí chřipce?

Francie plánuje na podzim vakcinaci 60 milionů kachen proti ptačí chřipce. Chce…

Zmrzlináři chtějí šetřit a oteplovat zmrzliny.

Začíná se nám blížit léto. Slibují nám opravdu vysoké teploty, tak v rámci…

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Další zajímavé recepty