Autor: | neznámý |
Datum přidání | 02.12.2012 |
Druh receptu | Zákusek |
Doba přípravy surovin: |
25 min |
Doba vaření: | 30 min |
Počet porcí: | 10 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Edelbitter 85%
BIO hořká čokoláda 85% kakaa.
Tesco Finest Ecuadorian 74% Dark Chocolate
Hořká čokoláda. Kakaová sušina nejméně 74%.
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Biotrend Bio citróny
Bio citróny, odrůda: Primofiore, kategorie: 5, jakost: 1
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 9,52 g | 58,62 g | 14,97 g | 1 704,34 kJ (407 kcal) |
celkově | 95,18 g | 586,24 g | 149,74 g | 17 043,43 kJ (4071 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Nejdříve si vymažeme formu máslem a vysypeme moukou nebo vyložíme pečícím papírem. Vlašské oříšky, mrkev a čokoládu nastrouháme na jemném struhadle. V robotu s metlou ušleháme vejce se třtinovým cukrem a olejem. V misce si smícháme mouku s kypřícím práškem a špetkou soli. Sypkou směs nasypeme k vaječné směsi, přidáme mrkev, čokoládu, oříšky, zalijeme mlékem a vyšleháme ve středně řídké těsto. Těsto přelijeme do formy a upečeme v předehřáté troubě na 190°C asi 25-30 minut. Ihned po upečení potřeme cukrovou polevou, kterou jsme vyrobili smícháním citrónové šťávy a 1-2 lžícemi třtinového cukru.
Výborná buchta, je vláčná, žádná dusivka :-) Zařadím ji do svého repertoáru :-) V.
Přidat komentář