Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Mrkvový moučník s citrónovou polevou
Autor: neznámý
Datum přidání 02.12.2012
Druh receptu Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
25 min
Doba vaření: 30 min
Počet porcí: 10 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 2 hrníčky špaldové mouky
  • 1 hrníček nastrouhané mrkve
  • 1 hrníček mléka
  • 1/2 hrníčku nastrouhaných vlašských ořechů
  • 1/2 hrníčku třtinového cukru
  • 5 tabulek hořké kvalitní čokolády
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 vejce
  • 1 citrón
  • 1 špetka soli
  • 1 kypřící prášek do pečiva

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 9,52 g 58,62 g 14,97 g 1 704,34 kJ (407 kcal)
celkově 95,18 g 586,24 g 149,74 g 17 043,43 kJ (4071 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Nejdříve si vymažeme formu máslem a vysypeme moukou nebo vyložíme pečícím papírem. Vlašské oříšky, mrkev a čokoládu nastrouháme na jemném struhadle. V robotu s metlou ušleháme vejce se třtinovým cukrem a olejem. V misce si smícháme mouku s kypřícím práškem a špetkou soli. Sypkou směs nasypeme k vaječné směsi, přidáme mrkev, čokoládu, oříšky, zalijeme mlékem a vyšleháme ve středně řídké těsto. Těsto přelijeme do formy a upečeme v předehřáté troubě na 190°C asi 25-30 minut. Ihned po upečení potřeme cukrovou polevou, kterou jsme vyrobili smícháním citrónové šťávy a 1-2 lžícemi třtinového cukru. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

anonymní uživatel | 18.04.2019 - 08:34
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Výborná buchta, je vláčná, žádná dusivka :-) Zařadím ji do svého repertoáru :-) V.

Nejnovější články

16.10. byl SVĚTOVÝ DEN VÝŽIVY

Světový den výživy připomíná právo na kvalitní jídlo pro všechny bez rozdílu.

Jakou ledničku si vybrat?

FÉR potravina se zabývá potravinami, ale je potřeba je i správně skladovat a k…

Prohřešky“ Čechů vůči zdravému stravování

Nový průzkum Barometr FOOD, prezentovaný na tiskové konferenci „(Zlo)zvyky na…

Další zajímavé recepty