Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Ořechovo-jablečné řezy s karobovou polevou
Autor: neznámý
Datum přidání 21.09.2010
Druh receptu Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 50 min
Počet porcí: neuvedeno
Přibližná cena: 50 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

TĚSTO: 

  • 500 g nahrubo strouhaných jablek
  • 200 g polohrubé mouky
  • 100 g celozrnné pšeničné mouky
  • 100 g curu krupice (část lze nahradit vanilkovým)
  • 80 ml oleje
  • 40 g sekaných ořechů
  • 30 g rozinek
  • 3 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • (špetka kardamomu)
  • rybízový džem na potření

KRÉM: 

  • 100 g másla (pro odlehčení lze přidat i tvaroh)
  • 60 g moučkového cukru
  • 40 g strouhaných ořechů
  • 1 žloutek
  • 1 lžíce kakaa
  • 1 lžíce rumu

KAROBOVÁ POLEVA:

  • 1 šálek sojového mléka
  • 5 lžic karobu
  • 1 - 2 lžíce medu
  • 1 lžíce másla
  • trochu Solamylu na zahuštění

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Jablka, ořechy, rozinky, cukr, vejce a olej promícháme a přidáme mouku s práškem do pečiva. Menší plech (23x23cm) vyložíme pečicím papírem, vlijeme těsto a pečeme asi 30 min. při 160 °C.Máslo a cukr vyšleháme do pěny, zašleháme žloutek, mleté ořechy a nakonec kakao a rum.Upečený korpus necháme zcela vychladnout, vodorovně prokrojíme, namažeme džemem, potřeme krémem a přiklopíme druhou polovinu. Povrch pocákáme karobovou polevou (sojové mléko zahřejeme, za stálého míchání přidáme karob, chvíli mícháme a pak odstavíme, vmícháme med, máslo a dle potřeby zahustíme Solamylem). Hotové řezy uložíme do lednice a po ztuhnutí krájíme na kostky.

Tipy na vylepšení

Karob (neboli "svatojánský chléb") je náhražka kakaa. Obsahuje více vápníku a až o 70 % méně tuku než obyčejné kakao. Neobsahuje alergeny. Je k dostání v prodejnách zdravé výživy buď jako světlý či tmavý prášek. Vyrábí se z něho také karobové tyčinky, dražé, čokolády nebo pomazánky.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty