Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Pečená dýně hokaido
Autor: e.tuto@
Datum přidání 13.02.2012
Druh receptu Oběd, Příloha, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 dýně hokaido
  • olivový olej
  • česnek
  • tymián či jiná bylinka
  • 250 g brambor

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 5,85 g 32,92 g 3,19 g 723,37 kJ (173 kcal)
celkově 23,39 g 131,68 g 12,76 g 2 893,49 kJ (691 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Dýni nakrájíme (neloupeme, pokud není kůrka ještě příliš tvrdá) a vydlabeme semínka. Rozložíme na vymazaný plech a potřeme marinádou z olivového oleje, soli, česneku a bylinek. Pečeme do změknutí asi na 180 stupňů. Podáváme samostatně nebo jako součást jídla, např. s bramborami.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Dita | 13.02.2012 - 10:40

Tý jo to vypadá skvěle, škoda že musím počkat až bude sezona dýní, abych mohla vyzkoušet, chjo. To asi nevydržím.

Januse | 13.02.2012 - 10:40
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Výborné, jednoduché, rychlé...z dýně jsem zatím dělala jenom polévku po které se můžu utlouct, ale po dnešním obědě má polévka zdatného konkurenta. Děkuji za inspiraci.

Nejnovější články

Jak ochránit drůbež proti ptačí chřipce?

Francie plánuje na podzim vakcinaci 60 milionů kachen proti ptačí chřipce. Chce…

Zmrzlináři chtějí šetřit a oteplovat zmrzliny.

Začíná se nám blížit léto. Slibují nám opravdu vysoké teploty, tak v rámci…

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Další zajímavé recepty