Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Plněné lilky "Imám Bayildi"
Autor: neznámý
Datum přidání 04.09.2010
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 60 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: 60 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 2 lilky
  • 800 g rajčat (i konzervovaná)
  • 2 velké cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 3 lžíce čerstvé petrželky
  • 3 lžíce rozinek
  • 2 lžíce citronové šťávy nebo kůra z 1/2 citronu
  • 1/2 lžičky mletého římského kmínu
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • špetka kajenského pepře 
  • sůl, pepř
  • strouhaný sýr

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 11,61 g 45,89 g 4,87 g 1 134,90 kJ (271 kcal)
celkově 46,43 g 183,56 g 19,47 g 4 539,60 kJ (1084 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Lilky podélně rozpůlíme a vydlabeme tak, aby ve slupce zůstala dužnina silná 1/2 cm. Vydlabané lilky posolíme a necháme 1/2 hodiny stranou. Dužninu nakrájíme nadrobno. Na oleji osmažíme nadrobno nasekanou cibuli, přidáme prolisovaný česnek a 2 min opékáme. Přidáme nakrájená rajčata, dužninu z lilků, rozinky, citronovou kůru a šťávu, skořici, římský kmín a kajenský pepř. Dle chutí osolíme, opepříme a zvolna dusíme asi 20 min, dokud směs nezhoustne. Nakonec vmícháme čerstvou petrželku a už nevaříme. Lilky omyjeme, osušíme, vložíme do pekáčku, naplníme směsí, posypeme strouhaným sýrem a dáme do předehřáté trouby na 180 °C pod gril zapéct dozlatova.

Tipy na vylepšení

Hotové lilky podáváme horké nebo i studené. Jako přílohu můžeme podávat indickou rýži, pečené brambory, zeleninu,...


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty