Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Rajčatová polévka
Autor: jakkkdy@
Datum přidání 30.06.2013
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
15 min
Doba vaření: 45 min
Počet porcí: 6 ks
Přibližná cena: 60 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 mrkev
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 1 středně velká cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • bujon bez glutamátu 
  • 400 g sekaných rajčat v bio kvalitě
  • 3 velká rajčata

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Očištěnou na kostičky nakrájenou mrkev, řapíkatý celer, cibuli a česnek uvaříme na jedné lžíci olivového oleje pod mírně odkrytou pokličkou asi 10-15 minut. Poté přilejeme 900 ml vroucí vody. Přidáme bujon (nemusíme celou kostku). Zamícháme. Jakmile se bujon rozpustí, přidáme konzervovaná rajčata i čerstvá rajčata. Přidáváme i se zelenou natí - přidá polévce úžasnou chuť. Přivedeme k varu. Zmírníme teplotu a povaříme cca dalších 10 minut. Poté stáhneme ze sporáku a rozmixujeme do hladka. 

Tipy na vylepšení

Do polévky můžeme přikrájet tofu nebo přidat pár lžic cizrny. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty