Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Rebarborový koláč
Autor: neznámý
Datum přidání 26.09.2010
Druh receptu Snídaně, Svačina, Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 90 min
Počet porcí: neuvedeno
Přibližná cena: 60 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

KORPUS: 

  • 250 g hladké mouky
  • 125 g másla
  • 50 g jemného krup
  • cukru
  • 1 žloutek
  • 2-3 lžíce mléka
  • špetka soli

NÁPLŇ: 

  • 400 g rebarbory
  • 100 g cukru
  • 3 vejce + 1 bílek
  • 100 ml ricotty (mascarpone), 150 ml kysané smetany, 1 lžíce čerstvého str. zázvoru (nebo 1 lžička sušeného)
  • špetka soli


Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Z ingrediencí na korpus zpracujeme těsto, dáme na 30 min. do lednice. Poté vyválíme a přeneseme do kulaté koláčové formy. Předpečeme ve vyhřáté troubě na 190 °C dorůžova.Mezitím v míse šleháme cukr s vejci a bílkem do pěny, přidáme ricottu a kysanou smetanu a ochutí zázvorem a špetkou soli.Náplň nalijeme na předpečený korpus a poklademe na kousky nakrájenou očištěnou syrovou rebarborou. Pečeme při pozvolna při 130 °C asi 45 min. Posledních 5 min. zvýšíme teplotu na 190 °C, aby povrch pěkně zezlátl.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Začne dětem ve školních jídelnách více chutnat?

V rámci pořadu Střepiny na TV Nova proběhla reportáž o nově připravovaných…

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

Další zajímavé recepty