Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Řecké kapusty
Autor: luv@
Datum přidání 15.11.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 30 min
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: 50 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 velká hrst růžičkové kapusty
  • 2-3 polévkové lžíce cizrny (římského hrachu)
  • 1 velká brambora
  • smetana na šlehání
  • (ždibek čerstvých kvasnic - není nutné)
  • špetka soli
  • olej

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Cizrnu namočíme alespoň na 12 hodin předem.V páře (asi 5 min.) předvaříme kapustu. Cizrnu rozmixujeme bez vody, případně jen s troškou čerstvé vody, oloupanou bramboru zasyrova nastrouháme, propláchneme a necháme okapat. Na oleji osmahneme lehce cizrnu, přisolíme, přidáme bramboru a ještě chvíli smažíme, až je brambora hotová. Do zapékací mísy kapneme trochu oleje, na dno dáme kapusty, můžeme lehce posypat kvasnicemi, vše zalejeme půlkou smetany a přikryté vložíme do trouby asi na 5 min. zapéct. Přidáme směs brambory a cizrny, zalejeme zbytkem smetany, přikryté opět pečeme asi 5-10 min., pak na několik minut necháme dopéct dokřupava bez poklice.Dobrou chuť :-)

Příběh receptu

Recept, jako téměř každý jiný, vymyšlen dle dostupných ingrediencí v domácnosti.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty