Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Rybízovec
Autor: neznámý
Datum přidání 05.08.2015
Druh receptu Snídaně, Svačina
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 30 min
Počet porcí: 10 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 70 g špaldové mouky
  • 100 g másla
  • 50 g třtinového cukru
  • 2 žloutky
  • 2 bílky + 50 g třtinového cukru na sníh
  • 70 g mandlí nebo jiných ořechů (nastouhané)
  • kůra z jednoho citrónu (najemno nastrouhaná)
  • 200 g rybízu

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 3,72 g 19,05 g 13,30 g 876,38 kJ (209 kcal)
celkově 37,24 g 190,50 g 133,02 g 8 763,80 kJ (2093 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Nejdříve utřeme změklé máslo s 50 g třtinového cukru a citrónovou kůrou. Pomalu vmícháme 2 žloutky.  Ze dvou bílků a 50 g třtinového cukru ušleháme tuhý sníh.  Pak přidáme mouku a mandle (nebo jiné ořechy). Troubu rozehřejeme na 180°C. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem, posypeme rybízem a zvolna pečeme, dokud okraje nezezlátnou. Ještě teplý koláč pocukrujeme.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty