Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Rýžový nákyp s čepičkou
Autor: Eva
Datum přidání 01.09.2010
Druh receptu Oběd, Snídaně, Svačina, Večeře, Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 90 min
Počet porcí: 5 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • hrníček rýže
  • 2 a 1/2 hrníčku mléka
  • švestky /kompot, nebo mražené, vynikající jsou sušené/
  • 2 vajíčka
  • skořice
  • cukr
  • máslo

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 8,98 g 62,45 g 8,95 g 1 526,00 kJ (364 kcal)
celkově 44,88 g 312,25 g 44,73 g 7 630,00 kJ (1822 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Mléko nalijeme do pekáčku a přivedeme k varu. Rýži propereme a dáme do mléka a za občasného míchání, aby se nepřilepila ke dnu vaříme na mírném ohni. Nevaříme do měkka. Když částečně nabobtná, odstavíme z vařiče. Přidáme cukr a skořici dle chuti a švestky. Vše promícháme.Nakonec vmícháme 2 žloutky a navrch poklademe plátky másla. Přikryjeme pekáček a pečeme v troubě. Ke konci pečení nepřikrýváme, aby zrůžověla i navrchu.Z bílků ušleháme sníh a úplně nakonec navrstvíme na rýži a dopečeme.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Lucka | 1.09.2010 - 19:37
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Před chvíli dojedeno, jen se zaprášilo, určitě znovu udělám, jen více osladím než původně.

Nejnovější články

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Jak ochránit drůbež proti ptačí chřipce?

Francie plánuje na podzim vakcinaci 60 milionů kachen proti ptačí chřipce. Chce…

Další zajímavé recepty