Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Salát z jáhel, brokolice a sušených rajčat
Autor: neznámý
Datum přidání 26.09.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 20 min
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: 70 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 700 ml zeleninového vývaru
  • 250 g jáhel
  • 200 g brokolice
  • 1 červená cibule
  • 6 sušených rajčat
  • hrst zelených anebo černých olív
  • hrst petrželové natě
  • olivový olej
  • plátek másla
  • citrónová šťáva podle chuti
  • sůl

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 10,28 g 49,72 g 13,83 g 1 463,63 kJ (350 kcal)
celkově 20,56 g 99,43 g 27,66 g 2 927,26 kJ (699 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Jáhly 2x propláchneme a vaříme v zeleninovém vývaru. Po uvaření přidáme plátek másla na zjemnění. Brokolici rozebereme na růžičky a dáme vařit na max. 3 minuty do osolené vody. Vaříme, dokud nebude hotová na skus. Cibuli. olivy, rajčata a petrželovou nať nakrájíme nadrobno. Uvařené jáhly smícháme s cibulí, olivami, brokolicí a petrželovou natí a dochutíme lehce solí, kořením a citrónovou šťávou.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty