Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Šmakoun po mexicku
Autor: Jana
Datum přidání 09.12.2013
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 15 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: 100 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 200 gr šmakounu Mexiko (1 balení)
  • 1 - 2 cibule
  • 150 gr mražené zeleninové směsi
  • 400 g sterilovaných sekaných bio rajčat (1 konzerva)
  • 1 lžička rozmarýnu
  • 1/2 lžičky tymiánu
  • mořská sůl
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • špetka chilli
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 70 g sterilované kukuřice

Na přílohu:

  • 300 gr brambor
  • mořská sůl
  • 2 - 3 lžičky římského kmínu

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 12,89 g 30,64 g 6,34 g 999,17 kJ (239 kcal)
celkově 51,57 g 122,56 g 25,37 g 3 996,67 kJ (955 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Omyjeme, oškrábeme brambory a nakrájíme je na čtvrtky. Dáme je vařit do osolené vody s římským kmínem. Nakrájíme cibuli a necháme na oleji zesklovatět. Přidáme mraženou směs, necháme krátce podusit a přidáme koření. Potom přidáme sterilovaná rajčata, šmakoun nakrájený na kostky, kukuřici, špetku chilli (pokud chceme pokrm pálivější) a necháme několik minut podusit. Lehce dosolíme a můžeme podávat s brambory vařenými v osolené vodě s římským kmínem.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty