Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Špaldovo-pohankové lívance
Autor: Dita
Datum přidání 15.05.2011
Druh receptu Oběd, Svačina, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
120 min
Doba vaření: 30 min
Počet porcí: 6 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1/3 kostky droždí
  • 1 hrníček špaldové mouky
  • 1/2 hrníčku pohankové mouky
  • 1 lžička rýžového sladu
  • 150 g tvarohu
  • 1 hrníček vody
  • máslo na opékání

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 9,22 g 39,47 g 9,15 g 1 168,10 kJ (279 kcal)
celkově 55,31 g 236,81 g 54,90 g 7 008,62 kJ (1674 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Droždí rozdrobíme, přidáme lžičku sladu, teplou vodu a jednu lžíci mouky. Necháme nakynout. Špaldovou mouku smícháme s pohankovou, přidáme kvásek a zalijeme vlažnou vodou. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme na teplejším místě kynout. Lívance opečeme na másle z obou stran. Zdobíme tvarohem.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty