Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Šťouchané brambory s lososem
Autor: neznámý
Datum přidání 23.07.2010
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 50 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

Šťouchané brambory:
  • 600 g brambor
  • 1 ks větší cibule, jarní cibulka
  • olivový olej , sůl, pepř
  • smetana 12 %
Losos:
  • 200 g losových filetů
  • 100 g strouhaného sýru
  • 2 ks brokolice (růžičky)
  • 1 lžička  másla
  • 1/2 lžičky tymiánu, sůl
  • 2 lžíce citrónové šťávy
Příloha:
  • okurka, rajče, oslazená mrkev s citronem, paprika, pomeranč - dle vlastní chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 19,30 g 51,79 g 19,29 g 1 765,90 kJ (422 kcal)
celkově 77,20 g 207,18 g 77,16 g 7 063,59 kJ (1687 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, rozšťoucháme vidličkou, osolíme,trochu opepříme, přidáme osmaženou cibulku a trochu ohřáté smetany.Na pánvi opečeme lososové filety na másle z obou stran, osolíme, okořeníme tymiánem a ochutíme citronem. Přidáme zbytek smetany. Brokolici osolíme a uvaříme v páře, vložíme na lososový filet, posypeme sýrem a dáme na 10 minut zapéct do trouby. Porce obložíme zeleninovou oblohou a můžeme podávat. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Dita | 23.07.2010 - 07:00

Vypadá to velice lákavě, určitě vyzkouším, dávám si do oblíbených.

Milada | 23.07.2010 - 07:00
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Vařila jsem podle tohoto receptu návštěvě a bylo hodnoceno kladně.

sedlackova.r@ | 23.07.2010 - 07:00
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Včera jsem tohle jídlo vařila, výborný nápad, vše bylo moc dobré, jen bych nedávala na lososa ten tymián.

Nejnovější články

Jak ochránit drůbež proti ptačí chřipce?

Francie plánuje na podzim vakcinaci 60 milionů kachen proti ptačí chřipce. Chce…

Zmrzlináři chtějí šetřit a oteplovat zmrzliny.

Začíná se nám blížit léto. Slibují nám opravdu vysoké teploty, tak v rámci…

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Další zajímavé recepty