Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Teplý cizrnový salát
Autor: neznámý
Datum přidání 03.02.2013
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 20 min
Počet porcí: 5 ks
Přibližná cena: 60 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 400 g uvařené cizrny 
  • 1 větší červená cibule
  • 2 červené kapie (mohou být i žluté nebo oranžové)
  • 200 g balkánského sýra (nebo feta sýr, kozí sýr,...)
  • 2 - 3 stroužky česneku
  • citrónová šťáva z půlky citrónu
  • pepř
  • čerstvá petržel

 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 21,95 g 49,17 g 13,00 g 1 678,40 kJ (401 kcal)
celkově 109,75 g 245,83 g 64,99 g 8 391,98 kJ (2004 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Na olivový olej dáme nahrubo nakrájenou cibuli a necháme zkaramelizovat. Poté přidáme 2 stroužky pokrájeného česneku, mícháme asi 2 min. Přidáme na kostičky nakrájené kapie a opět pár minut promícháme. Přidáme uvařenou cizrnu, necháme prohřát, opepříme. Přidáme hrst najemno nakrájené petrželky. Nakonec nadrobíme balkánský sýr a necháme vše prohřát. Pokapeme citrónovou šťávou pro zvýraznění chuti. Pokud použijeme slaný sýr (balkán), již nesolíme.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty