Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Těstoviny s rajčatovo-česnekovou omáčkou
Autor: neznámý
Datum přidání 11.11.2013
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
20 min
Doba vaření: 40 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 300 gr bezvaječných těstovin
  • 7 ks rajčat
  • 4 ks žampiónů
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička bazalky
  • 1 palice českého česneku
  • 1/2 pórku
  • 1 lžička zázvoru
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 3 špetky soli

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 7,03 g 28,50 g 5,08 g 760,31 kJ (182 kcal)
celkově 28,10 g 114,01 g 20,30 g 3 041,25 kJ (726 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Těstoviny uvaříme ve slané vodě podle návodu uvedeném na obalu. Dále si připravíme zeleninu. Rajčata pokrájíme na kostičky, pórek na proužky, žampióny na plátky a oloupaný česnek a zázvor nasekáme na drobno. V hlubší pánvi zahřejeme olej a zlehka na něm osmahneme pórek. Poté přidáme žampióny a krátce na to česnek a zázvor. Ochutíme solí a bazalkou. Na závěr vmícháme rajčata a rajčatový protlak. Společně povaříme, dokud nám rajčata nepustí šťávu. Těstoviny naservírujeme na hluboký talíř a podle chutí přelijeme množstvím rajčatové omáčky. Omáčku také můžeme na pánvi promíchat s těstovinami a teprve poté vkládat na talíř.

Tipy na vylepšení

Komu chybí omáčka překrytá bílou čepicí, posype sýrem. Ideální je parmezán nebo jiný tvrdý aromatický sýr.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Zmrzlináři chtějí šetřit a oteplovat zmrzliny.

Začíná se nám blížit léto. Slibují nám opravdu vysoké teploty, tak v rámci…

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Další zajímavé recepty