Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Uzená tofu pomazánka
Autor: neznámý
Datum přidání 22.03.2015
Druh receptu Snídaně, Svačina, Večeře, Oběd
 
Doba přípravy
surovin:
5 min
Doba vaření: 5 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: 25 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 cibule (může být červená)
  • 1 balení uzeného tofu
  • 1 polévková lžíce sojové omáčky
  • koření (harissa, různé bylinky)
  • pepř, sůl
  • olivový olej

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 4,92 g 2,27 g 3,62 g 283,23 kJ (68 kcal)
celkově 19,67 g 9,08 g 14,48 g 1 132,90 kJ (271 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Cibulku nakrájíme nadrobno, osmahneme na olivovém oleji dozlatova, zlehka osolíme, opepříme, přidáme uzené tofu nakrájené na kostičky a chvíli společně opékáme. Vše zalijeme studenou vodou tak, aby tofu bylo téměř potopené, ale ne úplně (vodu je lepší v případě potřeby přidat později, protože pokud to přeženeme tady, z pomazánky bude polévka). Přidáme sojovou omáčku a koření dle chuti - já dávám necelou půl lžičku harissy (ostrá zeleninová směs např. od Hamé). Zalitou směs povaříme pod pokličkou cca 5 - 10 minut, dokud tofu maličko nenabude na objemu. Vše přelijeme do vysoké nádoby a rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Pokud je příliš tuhá, přidáme vodu či olivový olej. Výborná je i teplá, ale kvůli konzistenci (postupně trochu tuhne) je lepší počkat na mírné zchladnutí.

Příběh receptu

Velmi jednoduchá, levná a zdravá pomazánka, která mnohem lépe chutná než vypadá. Je ale naprosto vynikající, třeba s žitným pečivem či knäckebrotem.

Tipy na vylepšení

Zkoušejte různé varianty např. s tymiánem, bazalkou, rozmarýnem....tuto pomazánku budete jistě dělat více než jedenkrát. Pokusů na doladění Vaší oblíbené chuti je nekonečno. :)


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty