Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Vánoční jáhlový salát
Autor: neznámý
Datum přidání 13.12.2012
Druh receptu Příloha
 
Doba přípravy
surovin:
50 min
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 7 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 2 hrníčky jáhel
  • 1 větší mrkev
  • 1-2 šťavnatých jablíček
  • tofunézu (nebo bílý jogurt+pomazánkové máslo)
  • 2 vejce od domácích slepiček
  • kyselé okurky
  • sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Jelikož jáhly poměrně dlouho po uvaření chladnou, začneme s jejich přípravou v dostatečném předstihu. Několikrát propláchnuté jáhly nasypeme do hrnce, zalijeme horkou vodou (4 hrníčky vody), promícháme a uvaříme na mírném ohni pod pokličkou doměkka. Jáhly vaříme od bodu varu asi 10-12 minut, poté je ponecháme v teple pod pokličkou dojít. Mezitím si uvaříme očištěnou mrkev a vajíčka natvrdo. Uvařenou mrkev, okurky a vajíčka nakrájíme na drobounké kousky. Jablíčko zbavíme jádřince, neloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Smícháme všechny suroviny, podle chuti osolíme a přidáme tofunézu, popřípadě kvalitní nešizený bílý jogurt s pomazánkovým máslem. 

Příběh receptu

Štědrovečerní večeře se neobejde bez dobrého bramborového salátu. Co takhle, ale zkusit netradiční pokrm, z tradiční suroviny našich předků. Pokud tedy toužíte po obměně a místo bramborového salátu by jste chtěli zkusit něco nového, přinášíme vám tento recept.

Tipy na vylepšení

Do salátu se hodí i osmahnutý pórek nebo cibulka.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty