Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zapečená cuketová nádivka
Autor: neznámý
Datum přidání 22.07.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
40 min
Doba vaření: 80 min
Počet porcí: 5 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 kg brambor
  • 100g špaldové mouky
  • 1 cuketa
  • 1 cibule
  • celerová nať (ze 3 stonků)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 1 lžička muškátového oříšku
  • sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 8,00 g 52,74 g 3,12 g 1 224,48 kJ (292 kcal)
celkově 40,02 g 263,69 g 15,62 g 6 122,40 kJ (1462 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Na olivovém oleji v hluboké pánvi osmahneme cibulku. Oloupané brambory nastrouháme na jemném struhadle a přidáme do pánve. Zalijeme skleničkou vody a podusíme za občasného míchání pod pokličkou. Po 10 minutách přidáme omytou a nastrouhanou cuketu. Podle chuti okořeníme kmínem, muškátovým oříškem a osolíme. Na úplný závěr vmícháme prolisovaný česnek a na jemno nasekané celerové listy. Podušenou hmotu rovnoměrně rozetřeme do vymazaného plechu s vyšším krajem. Nákyp podáváme s vařenými brambory. Vynikající je i studený s celozrnným pečivem nebo s rajčaty a okurkou.

Příběh receptu

Cuketa příznivě působí na ledviny, trávící ústrojí a srdce. Zelené slupky cukety jsou zdrojem hořčíku a karotenu, proto jí při zpracování nikdy neloupejte. Byla by to škoda.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty