Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zapečená hlíva
Autor: Frodik
Datum přidání 26.05.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
15 min
Doba vaření: 35 min
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 200 g brokolice
  • 100 ml smetany na vaření 
  • 100 g čerstvé hlívy
  • 100 g růžičkové kapusty
  • 1 cibule
  • 1 rajče
  • 1 mrkev
  • kmín
  • olivový olej
  • sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 9,10 g 20,52 g 17,15 g 1 104,05 kJ (264 kcal)
celkově 18,20 g 41,03 g 34,29 g 2 208,10 kJ (527 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Nejdříve si nakrájíme cibuli nadrobno a orestujeme na pánvi na oleji. Poté přidáme kousky brokolice, mrkve, rajčete a růžičkové kapusty, ještě mírně podlijeme vodou, okořeníme a vaříme do poloměkka. Jako poslední vmícháme nudličky s hlívou. Směs přesypeme do zapékací misky a zalijeme smetanou. Pečeme v troubě na 200° C asi 20 minut. Pokud chceme, můžeme ještě povrch posypat tvrdým sýrem a nechat společně zapéct. Podáváme s celozrnnou rýží.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty