Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zapečené brambory s tuňákem a mrkví
Autor: neznámý
Datum přidání 25.06.2010
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 100 min
Počet porcí: 6 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 2 kg brambor
  • 10 ks mrkve
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžička kmínu
  • 185 g tuňáka ve vlastní šťávě
  • máslo na vymazání
  • pohanková strouhanka na vysypání
  • ½ šálku pažitky
  • 4 vejce
  • himalájská sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 22,61 g 74,15 g 10,05 g 2 166,70 kJ (517 kcal)
celkově 135,66 g 444,91 g 60,31 g 13 000,17 kJ (3105 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Očištěné brambory uvaříme i se slupkou. Do dalšího menšího hrnce nalijeme vodu a uvaříme v něm omyté a kartáčkem očištěné mrkvičky asi 10 minut. Po změknutí je nakrájíme na kolečka. Předehřejeme troubu na 180-200 stupňů. Do rozšlehaného vajíčka nasypeme pažitku, kmín, sůl a prolisovaný česnek. Vymažeme zapékací misku máslem a vysypeme pohankovou strouhankou. Na kostičky pokrájené brambory smícháme s mrkví a tuňákem a nasypeme do zapékací misky. Vše rovnoměrně zalijeme rozšlehaným vajíčkem. Pečeme 30 až 35 minut, až nám zapečené brambory krásně zezlátnou. 

Tipy na vylepšení

Ze zbylého vývarů z mrkve můžeme uvařit zeleninovou polévku.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty