Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zapečené brambory
Autor: happy.lenulka@
Datum přidání 05.03.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 3 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 3 lžíce oleje 
  • 8 brambor
  • 1 mrkev
  • 1/2 pórku
  • 1 cibule
  • artyčoky
  • 2 vejce
  • 3 dcl mléka
  • 1 lžíce plnotučné hořčice bez konzervantů
  • sůl
  • pepř
  • červená mletá paprika
  • sýr na posypání

 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 18,36 g 60,16 g 20,26 g 1 816,92 kJ (434 kcal)
celkově 55,08 g 180,47 g 60,78 g 5 450,77 kJ (1302 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Do pekáče nalijeme olej. Poté na dno naskládáme na kolečka nakrájené a oloupané brambory tak, aby pokryly celé dno. Na brambory nasypeme nakrájenou cibuli, mrkev, pórek a artyčoky. Směs lehce posolíme, poté zas naskládáme plátky brambor. V misce rozmícháme mléko, 2 vejce, sůl, hořčici, pepř a červenou papriku. Touto směsí zalijeme brambory a dáme péct. Pečeme do změknutí brambor. Až budou měkké, tak pekáč vytáhneme, brambory posypeme strouhaným sýrem a dáme ještě na chvíli zapéct.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Jak ochránit drůbež proti ptačí chřipce?

Francie plánuje na podzim vakcinaci 60 milionů kachen proti ptačí chřipce. Chce…

Další zajímavé recepty