Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zapečené zelí s kukuřičnou polentou
Autor: Eva
Datum přidání 13.10.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • cca 1/4 hlávky zelí
  • 60g uzeného tempehu 
  • 2 vejce
  • 2 cibule
  • 1 mrkev
  • kukuřičná krupice
  • kmín
  • máslo
  • voda
  • mléko
  • koření - já dala směs sušených bylinek
  • sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 11,60 g 48,46 g 9,03 g 1 359,75 kJ (325 kcal)
celkově 46,38 g 193,83 g 36,10 g 5 439,00 kJ (1299 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Připravíme si velký hrnec a v něm si osmahnu na másle na jemno pokrájenou cibuli a na tom podusím hlávkové zelí, to si předem pokrájím na malé nudličky. Dusím pod pokličkou s vodou, pokrájeným tempehem a kmínem. Pak přiliji mléko a kukuřičnou krupici, vejce, koření, osolím, promíchám a ještě povařím do nabobtnání. Podle potřeby rozředím nebo zahustím. Hluboký plech vymažu máslem a vysypu strouhankou, směs z hrnce přeleji a zapeču v troubě. Zelí by se v polentě mělo lehce ztrácet, proto při dušení zelí vodou nešetříme a pak jen doředíme mlékem. Špatně se mě množství odhaduje, dělám vše podle oka.  Může se podávat s bramborem.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

carme | 13.10.2011 - 18:56
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Už jsem se nemohla dočkat až to bude upečený. Moc dobré, doporučuji.

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty