Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zapečený květák s čerstvými listy špenátu
Autor: neznámý
Datum přidání 28.01.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
20 min
Doba vaření: 40 min
Počet porcí: 5 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 květák
  • 2 hrníčky cca špaldové mouky
  • 1/2 hrníčku pohankových vloček
  • 1 velká cibule
  • 1 trs čerstvého špenátu (cca 10 listů)
  • špetka muškátového oříšku
  • 1 lžíce slunečnicového oleje za studena lisovaný
  • voda
  • sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Nejdříve si dáme na rozpálený olej osmahnout cibulku. Oheň zeslabíme a pozvolna za občasného míchání osmahneme dozlatova. Mezitím co se nám bude dělat cibulka si do velké misky nasypeme na malé kousky pokrájený a očištěný syrový květák. Dále do misky nasypeme mouku, pohankové vločky a podle chuti přidáme muškátový oříšek a osolíme. Špenátové listy omyjeme, pokrájíme na menší kousky a přidáme k ostatním surovinám. Všechny ingredience s osmahnutou cibulkou promícháme. Nasypeme do máslem vymazané a moukou vysypané zapékací misky. Pečeme ve vyhřáté troubě do měkka asi 40 minut. Ze začátku na 200 stupňů a poté zeslabíme. Podáváme s bramborovou kaší.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty