Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zapečený lilek s rajčatovou omáčkou
Autor: neznámý
Datum přidání 24.06.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
15 min
Doba vaření: 30 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 velký nebo 2 malé lilky
  • 200 ml rajčatového pyré z vyzrálých rajčat
  • 2 domácí vejce 
  • 1 lžička provensálského koření
  • 2 stroužky česneku
  • 5 lžíc vody
  • olivový olej
  • sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 6,51 g 13,60 g 5,57 g 603,58 kJ (144 kcal)
celkově 26,03 g 54,40 g 22,28 g 2 414,30 kJ (577 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Omytý lilek oloupeme a nakrájíme na plátky. Do vymazaného pekáčku vyskládáme jednotlivá kolečka, která mírně osolíme. V misce si rozkvedláme vajíčka, rajčatové pyré prolisovaný česnek, vodu, provensálské koření a špetku soli. Směsí zalijeme lilek a dáme zapéct. Pečeme zhruba půl hodiny na 200 stupňů. Podáváme například s kuskusem.  


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Jana H. | 24.06.2012 - 12:13

ráda bych vyzkoušela, ale kdy se dává to rajčatové pyré?

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty