Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zázvorky
Autor: neznámý
Datum přidání 17.10.2010
Druh receptu Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
30 min
Doba vaření: 20 min
Počet porcí: 10 ks
Přibližná cena: 30 Kč
Chuť:
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 30 dkg jemného třtinového cukru (namletý)
  • 56 dkg jemné mouky špaldové
  • 4 vejce
  • zázvor podle chuti (sušený nebo strouhaný)

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 7,76 g 71,76 g 3,40 g 1 454,72 kJ (347 kcal)
celkově 77,62 g 717,58 g 34,04 g 14 547,20 kJ (3474 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Utřeme cukr s vejci, zvolna přidáváme mouku, naposledy zázvor. Vypracujeme tuhé těsto, rozválíme na silnější placku a vykrajujeme různé tvary. Necháme přes noc odležet. Pečeme na plechu s pečícím papírem v horké troubě. Zázvorky jsou upečené, když hodně naskočí. Nemají být červené.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

carme | 14.12.2013 - 15:24

Skvělý recept, zázvor je velmi dobré koření a do vánočního cukroví se hodí dvojnásob, škoda jen, že je na trhu k dostání jen ten z Činy.

dolejshana@ | 17.10.2010 - 19:28

Dobrý den.Zdá se mi utohoto receptu dost cukru,mohla bych dát třeba polovinu.Napište mi na email:dolejshana@seznam.cz Děkuji

Pavlouš | 17.10.2010 - 19:28

Dobrý den, ráda bych se zeptala, co znamená "povoskovaný plech". Znamená to pokrytý voskovým papírem? A je tento papír zaměnitelný s pečicím papírem? Děkuji za odpověď :)

Milada | 17.10.2010 - 19:28

Dobrý den, tento recept jsem opsala ze starých receptů a víte, že dříve se na množství tak nekoukalo. Určitě dnes cukrem šetříme - z důvodu výživy. Já sama dávám tak 20 dkg, mé chuti to stačí, záleží na vás. A ten povoskovaný papír, také opsáno z onoho receptu, dnes máme pečící papír a ten plně nahrazuje dřívější obyčejný, který si hospodyňky musely potřít nějakým tukem. Přeji dobrou chuť.

Pavlouš | 17.10.2010 - 19:28

Díky za informaci! :)

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty