Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zelné závitky na rajčatech
Autor: eoon@
Datum přidání 21.10.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 6 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 300 g uvařené pohanky
  • 6 ks nasekaných loupaných rajčat
  • 10 plátků kvalitní šunky
  • 150 g uzeného tempehu
  • 1/2 hlávky zelí (10 listů)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku 
  • směs koření (bez glutamanu)
  • 1 rajčatový protlak
  • olivový olej
  • sůl

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 21,53 g 43,86 g 14,47 g 1 642,13 kJ (392 kcal)
celkově 129,20 g 263,18 g 86,79 g 9 852,76 kJ (2353 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Jako první si omyjeme zelí a uvaříme ho doměkka v osolené vodě, scedíme a necháme okapat. Potom si cibuli nasekáme najemno, česnek oloupeme a prolisujeme. Cibuli a česnek si zpěníme na rozpálené pánvi, přidáme uvařenou pohanku, tempeh, lehce osolíme a dochutíme kořením. Chvíli dusíme do měkka. Mezitím si zelí rozebereme na listy a na každý list pak poklademe kvalitní šunku, naplníme pohankovou směsí a smotáme do závitku, aby nám nikde nic nevypadlo. Hotové vložíme do olejem vymazané zapékací misky těsně vedle sebe, aby se zelné závitky nerozpadly. Nakonec je přelijeme směsí z rajského protlaku, několik oloupaných pařených a nasekaných rajčat. Takto pečeme zhruba na 200 °C asi 20-25 minut. Můžeme dozdobit petrželkou a podáváme s vařenými bramborami.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty