Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zelný salát s pohankou
Autor: jitecka
Datum přidání 19.03.2014
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 30 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 250 g kysaného zelí
  • 150 g pohanky
  • 1/2 pórku
  • 10 listů medvědího česneku
  • 1 polévková lžíce umeoctu
  • 1 polévková lžíce vody
  • 2 polévkové lžíce konopného oleje
  • hrst vlašských ořechů

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 7,34 g 27,86 g 13,72 g 1 135,95 kJ (271 kcal)
celkově 29,38 g 111,43 g 54,87 g 4 543,80 kJ (1085 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Pohanku pouze zalijeme vroucí vodou a necháme cca 30 min pod pokličkou měknout. Poté přidáme kysané zelí, pórek a medvědí česnek, zalijeme konopným olejem a posypeme vlašskými oříšky. Dochutíme umeoctem a pro šťavnatost přidáme trochu vody.

Tipy na vylepšení

Pohanku lze samozřejmě i chvilenku povařit. Ale stačí ji jen takto namočit, aby v pohance zůstaly látky, které jsou velmi potřebné.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

jitecka | 20.03.2014 - 08:00

Díky za reakci. Zelenou si taky pěstuju na zahrádce a přidávám do salátů nebo jen tak chodíme uždibovat přímo ze záhonku. Chutná moc dobře. :-)

Sunriska | 19.03.2014 - 10:31

Jestli můžu poradit, tak pokud vám nevadí syrová pohanka, tak si ji nechte rovnou 24 hodin naklíčit ve vodě. A máte ji zcela živou. :) Už to, že ji zalijete horkou vodou a vodu následně vylijete, ztratíte tím spoustu cenných látek. A ještě jedna rada. Pokud baštíte pohanku hlavně kvůli rutinu, tak úplně nejvíc ho obsahuje pohanková nať. Přes noc namočte pohanku do vody a ráno ji nasejte do truhlíku s vlhkou půdou. Zakryjte malou vrstvou zeminy a udržujte přiměřeně vlhkou, ale ne moc, aby pohanka nezplesnivěla. Do 14 dnů vyroste malá rostlinka se dvěma lístky. Tu si můžete stříhat do salátů, na pečivo, do polévek, atd..:)

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty