Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Bezlepkový-Vegan Brownie Fondán
Autor: neznámý
Datum přidání 23.04.2014
Druh receptu Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 0 min
Počet porcí: 10 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1/2 šálky raw mandľového alebo arašidového masla
  • 1/2 šálky raw kakaového prášku
  • 1/2 šálky tekutého sladidla (napr. javorový, agávový sirup)
  • 6 lyžíc rastlinného mlieka (sójového, kokosového alebo iného)
  • 3 lyžice kokosového oleja (môže byť aj rastlinné maslo)
  • 1 lyžica čistého vanilkového extraktu
  • 1/4 lyžičky soli
  • 1/4 šálky raw kakových kúskov (cacao nibs, ja som dala kúsky 92% horkej vegan čokolády)

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Pridajte všetky ingrediencie okrem kakaových kúskov (alebo horkej čokolády) do mixéra a rozmixujte do hladka. Pripravte si nejakú malú formu- ja som použila formu od bábovky, ale môže byť aj iná menšia forma, pekne to vyzerá v štvorcovej, tak ak takú máte neváhajte ju vyskúšať. Vyložte formu papierom na pečenie a hotovú zmes nalejte do formy. Vrch posypte kakaovými kúskami alebo ak nemáte - horkou raw čokoládou nakrájanou na kúsočky a prikrytú formu dajte aspoň na 1-2 hodiny do mrazničky. Po vybratí nakrájajte na kocky (ak máte štvorcovú formu) alebo na trojuholníky (v prípade okrúhlej formy, ako vidno na obrázku). Odporúčam do zažiatky servírovania mať brownie v mrazničke, aby sa nezačal roztápať. Dobrú chuť :)

Příběh receptu

Tento recept som našla na internete, keď som hľadala vegánsku alternatívu na veľkú noc a je to vhodné dokonca pre celiatikov, alebo ľudí, ktorý sa stravujú surovou stravou (pokiaľ použijete všetky raw ingrediencie). Je to naozaj lahôdka a stojí za vyskúšanie, myslím, že si jeho chuť zamilujete a čo je najlepšie, stačí vám jeden kúsok, pretože je naozaj veľmi sladký :)

Tipy na vylepšení

Ak ste alergický na oriešky namiesto mandľového alebo arašidového masla môžete použiť kokosové maslo, alebo maslo zo semiačok- tekvice alebo slnečnice. Možno ho budete musieť potom trošku osladiť. Keďže som to neskúšala s touto variantou, odporúčam ochutnať a pridať možno viac sladidla.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty