Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Brambory na finský způsob
Autor: neznámý
Datum přidání 25.06.2010
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 60 min
Počet porcí: 6 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 kg brambor
  •  ½ žitného chleba (může být i obyčejný)
  • 3 ks rajčat
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička másla
  • 1 lžička himalájské soli
  • sýr

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 17,06 g 59,82 g 11,45 g 1 627,65 kJ (389 kcal)
celkově 102,39 g 358,95 g 68,73 g 9 765,90 kJ (2332 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Brambory zbavíme slupek, nakrájíme na menší kostičky, osolíme, přidáme kmín a uvaříme do měkka. Na malé kostičky pokrájený chléb opečeme na másle dozlatova. Zapékací misku vymažeme máslem, nasypeme do ní uvařené brambory, opečený chleba a na kostičky pokrájená rajčata. Osolíme a dáme zapéct na 20- 30 minut do předehřáté trouby na 200 stupňů. Podáváme sypané sýrem.  


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty