Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Celerové placičky
Autor: neznámý
Datum přidání 05.11.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
50 min
Doba vaření: 25 min
Počet porcí: 5 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 250g cca špaldové mouky
  • 1 menší cuketa
  • 1 středně velký celer
  • 1 vejce
  • 2 lžíce lněného semínka
  • 1-2 lžíce čerstvého zázvoru
  • 1/2 lžičky muškátového oříšku mletého
  • sůl podle chuti
  • voda

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 8,37 g 47,10 g 3,97 g 1 145,83 kJ (274 kcal)
celkově 41,87 g 235,50 g 19,87 g 5 729,14 kJ (1368 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Nejdříve si očistíme zeleninu. Cuketu pouze omyjeme (neloupeme zelené slupky) a odkrojíme konec stonku, rozkrojíme podélně a má-li velká jádra, tak je vydlabeme. Celer i cuketu nastrouháme do velké mísy na hrubo, přidáme muškátový oříšek, jemně nastrouhaný zázvor, špaldovou mouku a podle chuti osolíme. Důkladně ještě promícháme s lněnými semínky. Poté přidáme vejce a za stálého míchání vléváme vodu. Jestliže těsto nedrží pohromadě, přidejte více mouky, popřípadě ještě jedno vajíčko a dořeďte vodou. Na pečícím papírem vyložený plech lžící rovnáme kopečky a tvarujeme placičky. Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů asi 20-25 minut dozlatova. 

Tipy na vylepšení

Podáváme s bramborovou kaší a nebo s amarantovými těstovinami.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

carme | 5.11.2011 - 11:59
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Nečekala jsem, že jídlo bude tak dobré. Moc se mi do něj nechtělo. Když máte doma celer a brambory, tak co jiného uvařit. Placičky všem chutnaly. Určitě to nebylo naposled kdy jsem něco takového vařila.

Nejnovější články

Jak ochránit drůbež proti ptačí chřipce?

Francie plánuje na podzim vakcinaci 60 milionů kachen proti ptačí chřipce. Chce…

Zmrzlináři chtějí šetřit a oteplovat zmrzliny.

Začíná se nám blížit léto. Slibují nám opravdu vysoké teploty, tak v rámci…

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Další zajímavé recepty