Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Celozrnný Hraběnčin závin
Autor: Viťa
Datum přidání 10.02.2013
Druh receptu Svačina, Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
30 min
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 12 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

Těsto

  • 450g celozrnné hladké pšeničné mouky
  • 120 g třtinového cukru
  • máslo
  • 4 vejce
  • 1 prášek do pečiva bez fostátu

Náplň

  • 1/2 kg jablek
  • skořice
  • třtinový cukr
  • nesiřené brusinky
  • ořechy

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 6,89 g 43,49 g 20,34 g 1 596,44 kJ (381 kcal)
celkově 82,71 g 521,91 g 244,13 g 19 157,28 kJ (4575 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Zpracujeme těsto z uvedených surovin a 1/3 oddělíme a dáme do ledničky.Zbylou část rozvalíme a dáme na vymazaný plech (lépe vyložený pečícím papírem). Těsto se špatně válí, tak je lepší ho uplácat na plech rovnou.Na těsto dáme směs z jablek, cukru, skořice, brusinek a ořechů.Ušleháme si bílky. Sníh navrstvíme na jablka a nahoru nastrouháme zbylou část těsta.Pečeme asi na 180 stupňů dokud nebude povrch viditelně upečený (nazlátlý). Necháme vychladnout a potom nakrájíme.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

hyde@ | 9.11.2015 - 21:14
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Skvělý dezert!!! Doma i v práci se po něm jen zaprášilo. Na vylepšení dávám 10 dkg solamilu (škrobu), aby těsto bylo křehčí.

Nejnovější články

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Jak ochránit drůbež proti ptačí chřipce?

Francie plánuje na podzim vakcinaci 60 milionů kachen proti ptačí chřipce. Chce…

Další zajímavé recepty