Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Jogurtová bábovka
Autor: Viťa
Datum přidání 17.03.2013
Druh receptu Svačina, Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
15 min
Doba vaření: 40 min
Počet porcí: 10 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 250 g špaldové mouky jemně mleté
  • 80 g třtinového cukru
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 2 lžičky prášku do pečiva bez fostátu
  • 250 ml bílého jogurtu
  • 2 vejce
  • 100 ml oleje
  • hrst ořechů
  • špetka soli
  • lžička citrónové šťávy

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 5,91 g 31,65 g 15,53 g 1 194,80 kJ (285 kcal)
celkově 59,07 g 316,53 g 155,31 g 11 947,95 kJ (2854 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

V míse si smícháme jogurt, oba druhy cukru, olej, vejce a citrónovou šťávu. Vezmeme si druhou mísu a v ní smícháme mouku, prášek do pečiva, sůl a ořechy. Vše důkladně promícháme. Směs s jogurtem vlijeme do směsi s moukou a pořádně promícháme, aby tam nebyly hrudky. Směs přelijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy a pečeme na 160°C asi 35-40 minut.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Sharunka003 | 22.11.2018 - 18:40
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Bábovka je výborná. Jen mě překvapilo,že toho množství moc není, pro dva to stačí,ale pro více lidí je to asi málo. Já jsem ode všeho přidala, vlastně musela. Nesehnala jsem 250g jogurt,tak jsme vzala 2 150g, což je tedy 300g, tak jsme všude navýšila,ale stejně, pro více lidí to moc není. Chuť je ovšem výborná.

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty