Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Celozrnný karobový dort
Autor: neznámý
Datum přidání 08.05.2012
Druh receptu Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1/2 hrnku celozrnné hladké mouky (špaldové)
  • 2 hrnky polohrubé mouky Bio
  • 1 prášek do pečiva (Alnatura - vinný kámen)
  • 4 lžíce karobu
  • 3/4 hrnku třtinového cukru
  • 1-2 lžíce perníkového koření
  • 1 hrneček rostlinného oleje
  • 1 hrnek plnotučného mléka
  • kvalitní šlehačka
  • čokoláda na ozdobu
  • máslo na vymazání
  • strouhaný kokos
  • 100g rozpuštěné čokolády (60%)

 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Nejdřív si smícháme sypké ingredience na korpus, k tomu potom přidám olej a nakonec mléko. Vše jemně ale důkladně rozmícháme, aby se netvořily hrudky a těsto mělo správnou konzistenci, můžeme buď přidat mouku nebo mléko v případě potřeby. Do vymazané formy máslem a vysypané kokosem nalijeme připravené těsto a upečeme při 175°C korpus. Po opečení přeliejeme rozpuštěnou kvalitní čokoládou s trochou másla a necháme ztuhnout. Když je korpus s čokoládou vychladlý, dozdobíme po celé ploše kvalitní šlehačkou a posypeme čokoládovými kousky a kuličkami.

Tipy na vylepšení

Protože používáme celozrnnou mouku, je lepší nechat těsto před upečením odstát - mouka vsaje ještě nějaké mléko.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty