Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Makovec s citronovou polevou
Autor: Ladunqa
Datum přidání 15.11.2013
Druh receptu Snídaně, Svačina, Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
25 min
Doba vaření: 30 min
Počet porcí: 12 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 100 gr špaldové mouky celozrnné
  • 200 gr mletého máku
  • 90 gr třtinového cukru (kdo má rád sladší dá 100 g)
  • 50 gr másla
  • 250 ml mléka
  • 1 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • 1/2 kypřícího prášku do pečiva (bez fosfátů)
  • 1 lžička skořice
  • špetka mořské soli (nebo klasické)
  • 1-3 lžíce šťávy z citrónu (nebo z limetky)
  • Pro tento recept doporučujeme potraviny

    Postup přípravy

    1. Máslo utřete s cukrem a vejci. 2. Přidejte vanilkový cukr, skořici a šťávu z citronu. 3. Přidejte mléko, mouku s práškem do pečiva a mletý mák. 4. Pořádně promíchejte. 5. Vlijte do kulaté dortové formy a pečte na 170° C (horkovzdušná 160°C) cca 30 minut. 6. Makovec necháme vychladnout a poté potřeme citrónovou polevou, která makovci dodá ještě větší šmrnc. Toto je recept na dortovou (kulatou) formu, pokud makovec chcete udělat na plech udělejte z dvojité dávky. Citrónová poleva 1 necelý hrnek moučkového cukru 1-3 lžíce limetkové/citrónové šťávy Polevu vyšleháme v ručním šlehači, aby byla hustá akorát - aby nestékala z makovce a aby šla dobře roztírat. Dobrou chuť. :)


    Přidat komentář

    Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
    Chuť Cena Obtížnost

    Užívatelské komentáře

    trynyty007@ | 2.01.2016 - 21:07
    Chuť:
    Cena:
    Obtížnost:

    Dělala jsem bez citrónové polevy a je úžasný :-)

    carme | 15.11.2013 - 12:00

    To vypadá luxusně.

    Nejnovější články

    Sůl nad zlato

    Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

    Ořechová "másla"

    Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

    NutriScore pomocník nebo zlý pán?

    Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

    Další zajímavé recepty