Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Česnekové zapečené brambory
Autor: neznámý
Datum přidání 26.06.2010
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 100 min
Počet porcí: 8 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 2 kg brambor
  • 300 g kuřecích prsíček
  • 4 stroužků česneku
  • 200 g zakysané smetany
  • 300 g strouhaného sýra 
  • 1 ks zeleninový bujón Bio
  • 1 vajíčko
  • 1 lžička másla
  • 3 lžičky himalájské soli

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 26,46 g 59,49 g 17,46 g 2 011,50 kJ (480 kcal)
celkově 211,69 g 475,94 g 139,69 g 16 092,02 kJ (3843 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Nejprve opláchneme a nakrájíme nadrobné kostičky kuřecí maso a zprudka orestujeme na másle. Ještě než bude maso hotové, přidáme k němu prolisovaný česnek zeleninový bujón a opekáme již na mírném ohni asi ještě 2 minuty. Syrové brambory nakrájíme na kolečka a polovinu brambor rovnoměrně rozprostřeme vymazaného pekáčku máslem a posolíme. Na další vrstvu brambor přidáme kostičky masa a dáme další vrstvu brambor. Na závěr polijeme zakysanou smetanou s rozšlehaným vejcem. Pečeme s víkem v předehřáté troubě na 180 stupňů přibližně jednu hodinu. Těsně před dopečením posypeme nastrouhaným sýrem.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty