Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Cheesecake Jin a Jang
Autor: flybee
Datum přidání 10.12.2011
Druh receptu Svačina, Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
30 min
Doba vaření: 45 min
Počet porcí: 10 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

Na korpus:

  • 1 hrnek celozrnné mouky
  • 125 g ghí (nebo obyčejného másla)
  • 4 pol. lžíce palmového cukru (nebo třtinového)
  • 1 vejce
  • 1/2 balíčku prášku do pečiva

Na náplň:

  • 2 kostky nízkotučného tvarohu
  • 500 ml mandlového mléka
  • 3 lžíce mandlového oleje (nebo rostlinného)
  • 1 sáček vanilkového pudinku
  • 4 pol. lžíce palmového cukru

Poleva:

  • 70 g bílé čokolády
  • 70 g hořké čokolády
  • 100 g másla
  • 4 lžíce horké vody

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 13,46 g 39,64 g 31,84 g 2 075,61 kJ (496 kcal)
celkově 134,57 g 396,42 g 318,45 g 20 756,07 kJ (4957 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Z prosáté mouky, prášku do pečiva, másla, cukru a vejce vypracujeme vláčné těsto. Necháme chvilku odpočinout.Mezitím si připravíme náplň. Ve vyšší misce smícháme teplé mandlové mléko s palmovým cukrem, aby se pěkně rozpustil. Přimícháme puding a důkladně vyšleháme. Směs přilijeme k utřenému tvarohu s vejcem a olejem a mixérem vytvoříme hladký tvarohový krém.Těsto namačkáme do dortové formy (průměru 26 cm) a uděláme vyšší okraje (kvůli polevě). Vylijeme tvarohovou náplní a pečeme v troubě 45 minut při 170 stupních.Po vyjmutí z trouby necháme koláč chladnout a připravíme si polevu. Čokoládu a tuk (50 g) rozpustíme ve vodní lázni a přidáme 2 lžíce horké vody. Čokoládovou polevu dobře rozmícháme. Poleva zhoustne a ztmavne.Ozdobíme polovinu a stejný postup opakujeme pro jiný druh čokolády.Cheesecake necháme minimálně 2 hodiny chladnout v lednici. 

Tipy na vylepšení

Do tvarohové náplně používám méně cukru, protože světlá čokoláda je velmi sladká a jako poleva chuť tvarohu hezky doplňuje. Kdo má rád hodně sladké, nemusí cukrem šetřit a klidně ještě 1-2 lžíce přidat.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

carme | 25.09.2013 - 21:55

Nádhera.

Dita | 10.12.2011 - 22:10
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Ježiši to vypadá nádherně. Nemohla bych se k vám nastěhovat. Mňam.

Lucka | 10.12.2011 - 22:10

Vypadá opravdu hezky, jen se zeptám, to takto pěkně rozprostřete tu polevu jen lžící nebo máte nějaký fígl, aby to vytvořilo to jin a jang?

flybee | 10.12.2011 - 22:10

Patlala jsem to lžící, ale šlo to docela dobře. Ještě jsem třetinu mouky nahradila pohankovou a mělo to hodně dobrou chuť. Alespoň už mi doma nevylízávají jen tvaroh, ale jedí i to těsto :)

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty