Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Chléb z celozrnné mouky a s lněným semínkem
Autor: neznámý
Datum přidání 20.08.2012
Druh receptu Oběd, Snídaně, Svačina, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
45 min
Doba vaření: 55 min
Počet porcí: 10 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 400 g špaldové mouky celozrnné
  • 200 g žitné mouky celozrnné
  • 380-400 ml vlažné vody
  • 1 hrst dýňových semínek
  • 2 lžíce lněných semínek
  • 20 g droždí
  • 1 lžička soli

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 7,74 g 44,48 g 3,87 g 1 020,38 kJ (244 kcal)
celkově 77,35 g 444,78 g 38,66 g 10 203,84 kJ (2437 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

V misce si smícháme celozrnné mouky, semínka a sůl. Uprostřed vytvoříme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, zalijeme trochou vlažné vody a mícháme, dokud se nám nerozpustí. Necháme zhruba čtvrt hodiny odpočinout. Po uplynutí této doby přiléváme zbytek vody, mícháním postupně zapracováváme mouku po stranách v misce. Chlebové těsto překlopíme do formy a necháme kynout minimálně půl hodiny v teplé místnosti. Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů 50-55 minut.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

sejnova.j@ | 20.08.2012 - 13:49
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Recept naprosto dokonalý, doporučuji :)

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty