Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Cizrnová sekaná
Autor: neznámý
Datum přidání 11.09.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
50 min
Doba vaření: 40 min
Počet porcí: 8 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 3 hrníčky uvařené cizrny
  • 2 uvařené brambory
  • 1 hrníček hrubé špaldové mouky
  • 2 vejce
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce kukuřičné strouhanky
  • 1 lžička majoránky
  • 1 lžička kari koření
  • 1 lžička kořenící směsi (bez glutamanu)
  • olivový olej
  • sůl podle chuti
 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 11,62 g 44,26 g 6,31 g 1 194,80 kJ (285 kcal)
celkově 92,99 g 354,07 g 50,47 g 9 558,36 kJ (2283 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Přes noc si namočíme cizrnu a hned ráno vodu slijeme a uvaříme v nové vodě do měkka. Uvařenou cizrnu a uvařené brambory ve slupce necháme vychladnout. Do větší misky nasypeme cizrnu, nastrouhané brambory a vše rozmixujeme ponorným mixérem. Dále přidáme vejce (jeden bílek si dáme stranou na potření), koření, na trošce oleje orestovanou cibulku a rozetřený česnek. Důkladně promícháme s moukou. Z hmoty vytvarujeme 2 šišky, které dáme na pečícím papírem nebo olivovým olejem vytřený plech. Potřeme bílkem, posypeme strouhankou a lehce přitiskneme. Pečeme dozlatova. Podáváme s bramborem, chlebem nebo se zeleninou. Výborná je i studená. 

Tipy na vylepšení

Cizrnovou sekanou můžeme posypat ještě sezamovými nebo lněnými semínky.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Milada | 11.09.2011 - 10:07
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Upekla jsem cizrnovou sekanou dle receptu. Povedlo se to pěkně. Chce to ale doplnit spoustou salátu.

Eva | 11.09.2011 - 10:07
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Sekaná se povedla a právě si na ní pochutnáváme. Jen jsem zapomněla přidat brambory a tak jsem přidala moukou, aby mi to drželo hezky pohromadě. Vrch jsem posypala pohankovýma vlačkama, protože jsem strouhanku neměla. Doporučuji.

pajarinka@ | 11.09.2011 - 10:07
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Dělám podobně jen bez brambor a karbenátky.Mňamka :-)

Jana H. | 11.09.2011 - 10:07
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Přidala jsem jen trochu pikantní hořčice, výborná :-)

elllzi@ | 11.09.2011 - 10:07
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

elllzi@ | 11.09.2011 - 10:07

Rozárka | 11.09.2011 - 10:07
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Sekaná není špatná, ale výsledek nás nenadchl. Rozhodně stojí za vyzkoušení:-)

Sunriska | 11.09.2011 - 10:07
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Kdybych směs mixovala ponorným mixérem, tak ho akorát zavařím..:) Nakonec jsme použili mlýnek na maso. Výsledek nebyl špatný, ale hodně suchý, chce to použít jako přílohu pořádně šťavnatou zeleninu..

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty