Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

CRUMBLE (jahodovo-švestkový)
Autor: neznámý
Datum přidání 06.09.2010
Druh receptu Oběd, Svačina, Večeře, Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 40 min
Počet porcí: 6 ks
Přibližná cena: 40 Kč
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

 

  • jablka, švestky
  • šťáva z 1 citronu
  • mletá skořice 

 

CRUMBLE: 

 

  • 100 g ovesných vloček
  • 50 g hladké mouky
  • 70 g másla
  • 70 g hnědého cukru

 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Jablka a švestky pokrájíme na větší kusy, zakapeme šťávou z citronu a poprášíme skořicí. Ovocnou směs nasypeme do hlubší zapékací misky.Na "crumble" z vloček, mouky a tuhého másla rozrdobíme drobenku, do které přisypeme cukr. Touto směsí posypeme připravené ovoce a vložíme do předehřáté trouby na 200 °C asi na 30 min. zapéct.Hotový "crumble" podáváme horký nejlépe se zmrzlinou, vanilkovým pudinkem, jogurtem nebo smetanou.

Příběh receptu

anglická inspirace

Tipy na vylepšení

Výměnou za švestky lze použít: hrušky, ostružiny, černý rybíz, angrešt, meruňky, broskve, rebarbora, maliny, jahody a spousta dalšího ovoce. Do směsi na "crumble" můžeme přimíchat strouhaný perník nebo perníkové koření, kokos, sekané mandle nebo ořechy.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

av050501@ | 6.09.2010 - 21:40
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty