Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Dušené brambory s bulgurem ala guláš
Autor: neznámý
Datum přidání 21.10.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
20 min
Doba vaření: 50 min
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 400g pekingského zelí
  • 200g bílých fazolí
  • 150g pšeničného bulguru
  • 5 ks brambor
  • 0,5 lžičky grilovacího koření
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce kopru
  • 1 lžička tymiánu
  • 1 lžička shoyu omáčky
  • 1 zeleninový bujón
  • sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Fazole namočíme ideálně přes noc, neučiníme tak, nevadí, jen se budou o dost déle vařit. Oškrabeme si brambory a omyté pokrájíme na kostičky a opět opláchneme, abychom redukovali škrob. Ve větším hrnci na másle osmahneme cibulku, poprášíme kořením, nesolíme a přidáme fazole. Hrnec naplníme vroucí vodou podle požadovaného množství a konzistence. V průběhu vaření můžete kdykoliv vodu přilít.Po 10 minutách přidáme do hrnce brambory a bulgur. Po dalších 5 minutách přidáme pekingské zelí pokrájené na kousky a zeleninový bujón. Během vaření občas promícháme a vše vaříme téměř do rozvaření. Jako poslední přidáme prolisovaný česnek, kopr a dochutíme kapkami shoyu omáčkou. Necháme odstát dvě minuty a můžeme podávat s opečeným žitným chlebem.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty