Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zapečené brambory s hlívou a bylinkovým přelivem
Autor: neznámý
Datum přidání 20.03.2013
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
60 min
Doba vaření: 40 min
Počet porcí: 8 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 2 kg brambor
  • 20 g másla
  • 2 mrkve
  • 2 trsy hlívy
  • 1 celer
  • 1/2 pórku
  • 1 hrníček ovesných jemných vloček
  • 1 lžíce rostlinné smetany (ovesná, sójová)
  • provensálské koření
  • nať petržele
  • 1 lžíce slunečnicového oleje
  • 5 lžic rýžové mouky
  • sůl

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 13,14 g 74,44 g 6,75 g 1 879,11 kJ (449 kcal)
celkově 105,09 g 595,56 g 53,99 g 15 032,84 kJ (3590 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Brambory důkladně omyjeme od hlíny a uvaříme ve slupce. Ovesné vločky namočíme do vody. Na oleji osmahneme pórek, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a celer, lehce osolíme. Za chvíli přidáme na proužky pokrájenou hlívu. Vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Na dno zapékací mísy, kterou jsme vymazali máslem, nasypeme část brambor. Ty posypeme zeleninovou směsí a překryjeme zbytkem brambor. Dáme péct do trouby na 200°C. Mezitím si připravíme bešamel. V hlubší pánvi si rozpustíme máslo, poprášíme rýžovou moukou, dále přidáme ovesné vločky. Zalijeme vodou a mícháme do zhoustnutí. Na závěr zjemníme smetanou, vmícháme bylinky a sůl. Po 20 minutách pečení brambory přelijeme bešamelem a dopečeme. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty